Wat is Shockwave therapie?

Shockwave  is een behandeling die werkt met geluidsgolven. 
De fysiotherapeut bedient een apparaat waar deze geluidsgolven uit komen.


Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het klachtengebied, waardoor de pijn afneemt en door de verbeterde doorbloeding wordt het verstoorde proces in uw peesweefsel doorbroken. Zo stimuleert de behandeling je lichaam om de klacht zelf te genezen. Shockwave is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures. Met shockwave kan de fysiotherapeut de klacht op weefselniveau behandelen waardoor de pijn afneemt. Shockwave is een moderne, wetenschappelijk bewezen en zeer doeltreffende behandelmethoden. Dit is door diverse wetenschappelijk studies aangetoond. Uw klacht wordt op deze manier snel aangepakt en bestreden.


Behandeling shockwave therapie?

Bij Fysiotherapie Hazenkamp maken we gebruik van een geavanceerd shockwave apparaat. Het aantal behandeling middels shockwave is afhankelijk van de duur van de klacht en de reactie op de behandeling.
Naast de behandelingen met het shockwave apparatuur krijgt u advies en/of enkele oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. 

Welke klachten zijn middels shockwave te behandelen?

  • Kniepijn (voorzijde)
  • schouderpijn (Chronische) 
  • Tennisarm
  • Golfarm
  • Hielspoor
  • Achillespees klachten
  • Scheenbeen klachten (Shin Splints)

Wat kost shockwave therapie?

Voor een behandeling shockwave wordt één zitting fysiotherapie gedeclareerd.

Contact?

Vraagt u zich af of uw klacht in aanmerking komt voor shockwave therapie of heeft u andere vragen, neem dan contact op met Fysiotherapie Hazenkamp. Bij Fysiotherapie Hazenkamp in Nijmegen hebben Stefan van Boxtel, Mick de Wit en Pernille Reinacher zich gespecialiseerd in de behandeling van shockwave. Voor het maken van een afspraak of vragen over shockwave kunt u contact met ons opnemen.