Vergoeding voor Fysiotherapie

Afbeeldingsresultaat voor vergoeding fysiotherapie

De vergoeding van fysiotherapie uit het basispakket is vrij beperkt. Jongeren onder de 18 jaar krijgen een volledige vergoeding voor fysiotherapie als hun aandoening staat op de lijst van chronische aandoeningen. Indien de aandoening niet voorkomt op de lijst, heeft het kind recht op maximaal 18 behandelingen (hier gelden voorwaarden). Vanaf 18 jaar worden alleen chronische aandoeningen die op de “chronische lijst” staan, vanaf de 21e behandeling, volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Wel betaalt u hiervoor het eigen risico. Mensen met aandoeningen of andere klachten die niet op de “lijst” staan zullen een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie moeten afsluiten. Hieronder vindt u de vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars. Let er wel op of uw zorgverzekeraar een contract heeft met uw fysiotherapeut, anders is de kans aanwezig dat u zelf een deel moet bijbetalen (ook al hebt u een aanvullende verzekering).

Fysiotherapie Hazenkamp in Nijmegen

Afbeeldingsresultaat voor vergoeding fysiotherapieDe behandelingen Fysiotherapie en Manuele Therapie worden door uw zorgverzekeraar vergoed mits u aanvullend verzekerd bent. De zorgverzekeraars hanteren verschillende tarieven welke contractueel vastgelegd zijn. Fysiotherapie Hazenkamp heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract. Indien u wilt, kunnen wij voor u uitzoeken of u voor fysiotherapie verzekerd bent, vraag het ons. Bij onvoldoende of geen verzekering voor fysiotherapie, berekenen wij de hieronder staande tarieven:

Tarieven Fysiotherapie Hazenkamp:

Intake en onderzoek na screening50,– euro
Intake en onderzoek na verwijzing arts45,– euro
Behandeling Fysiotherapie40,– euro
Behandeling Manuele Therapie50,– euro
Toeslag behandeling aan huis14,– euro

De rekening wordt in dit geval naar uw huisadres gestuurd. Deze tarieven zijn uitsluitend van toepassing op behandelingen waarover met uw zorgverzekeraar geen afspraken zijn gemaakt. Niet nagekomen afspraken worden conform deze tarieven bij u in rekening gebracht. Indien u bij verhindering ten minste 24 uur van te voren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

Al onze fysiotherapeuten zijn:

  • toegelaten tot het Kwaliteit Register Fysiotherapie (KRF NL)
  • BIG geregistreerd
  • werken volgens de richtlijnen van het KNGF
  • volgen jaarlijks een aantal verplichte cursussen en bijscholingen.

  Therapeuten

Adres Fysiotherapie Hazenkamp

Vossenlaan 88
6531 SP Nijmegen
T: 024 – 833 00 22
W: www.fysiotherapiehazenkamp.nl

E: fysiotherapie@fysiotherapiehazenkamp.nl

Wij staan geregistreerd in de landelijke kwaliteitsregisters van het KNGF en NVMT. logo-fysionet-home      Manuele Therapie