KNGF logo

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van het bewegend functioneren van het menselijk lichaam. U komt voor fysiotherapie in aanmerking wanneer u klachten heeft die met het bewegingsapparaat te maken hebben.  Hierbij kunnen we denken aan botten, spieren, pezen, banden en gewrichten. Maar ook voor aandoeningen aan het zenuwstelsel, hart, longen en bloedvaten kun je terecht bij de fysiotherapeut.

Fysiotherapie is erop gericht om uw klachten te verminderen en zo mogelijk te laten verdwijnen. Wanneer het niet mogelijk is om uw klachten volledig te verhelpen, dan kan de fysiotherapeut u ook ondersteunen om op een zo goed mogelijke manier met uw (chronische) beperkingen om te leren gaan.
Fysiotherapie is geschikt voor mensen die probleem hebben met bijvoorbeeld bewegen, spierkracht, coördinatie, houding of conditie en die hierdoor in hun dagelijkse activiteiten beperkt worden. Pijnklachten spelen hierbij vaak een grote rol.

U heeft om gebruik te kunnen maken van fysiotherapie tegenwoordig geen verwijzing van de huisarts meer nodig. Bij klachten kunt u dus direct een afspraak bij ons maken. Zie hiervoor Wel of geen verwijzing.
Er is geen minimum of maximum leeftijd aan de fysiotherapie behandelingen verbonden. Ongeacht uw leeftijd kan fysiotherapie daarom geschikt voor u zijn.

Reguliere fysiotherapie in Nijmegen

Hoe werken wij?

Wanneer u zich aanmeldt volgt er een vraaggesprek waarin we proberen uw klacht zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen. Daarna volgt er een onderzoek en stellen we indien nodig een behandelplan op.

We vinden het belangrijk de klacht functiegericht te benaderen. Dit betekent dat we kijken naar de beperkingen in het algemeen dagelijks leven, werk of sport en hier gericht mee aan de slag gaan.

Het kan zijn dat we kiezen voor een behandeling in de behandelkamer en indien mogelijk behandelen we in de oefenzaal. Deze oefenzaal, die bestaat uit verschillende cardio-apparaten en fitnesstoestellen geeft ons namelijk de mogelijkheid functioneel te oefenen en gericht te trainen.

Als u niet naar de praktijk kunt komen, kunnen wij bij u op huisbezoek komen, zie Fysiotherapie aan huis.

De praktijk met zowel behandelruimtes als een oefenzaal geeft ons de mogelijkheid om veel verschillende patiënten te behandelen. Denk hierbij o.a. aan patiënten na een operatie, sportblessures, hart-longrevalidatie/ COPD, rugproblematiek en diabetes.

Naast de reguliere fysiotherapie bieden wij ook  specialisaties en verrichtingen aan zoals vermeld onder wat doen wij.

Een afspraak is mogelijk met of zonder verwijzing van uw huisarts of specialist.  Ook als u een huisarts buiten het Gezondheidscentrum Hazenkamp heeft, kunt u met een van ons een afspraak maken. Indien nodig nemen we in overleg met u, contact op met uw huisarts/ verwijzer. Voor patiënten die ingeschreven staan bij één van de huisartsen van het gezondheidscentrum, hebben we wekelijks overleg met alle huisartsen.

Samen in Beweging!

Wij van Fysiotherapie Hazenkamp gaan samen met u op zoek naar de meest optimale oplossing voor uw klacht. Deze beweging begint vanuit de kennismaking, uw verhaal over uw klacht, onze deskundigheid op het fysiotherapeutische vlak, het verloop van de behandeling, evaluatie en tot slot de afsluiting.

Onze fysiotherapeuten

In de Fysiotherapiepraktijk Hazenkamp in Nijmegen werken drie enthousiaste therapeuten met ieder hun eigen specialisatie. Deze therapeuten hebben een zeer brede en ruime werkervaring en staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Neem gerust contact op met Fysiotherapie Hazenkamp voor meer informatie of voor het maken van een afspraak!

Wij hopen u te mogen ontmoeten in onze praktijk in Nijmegen.

Inge Nooijen, Stefan van Boxtel, Mick de Wit en Pernille Reinacher

Fysiotherapie Hazenkamp, Samen in Beweging!

Fysiotherapeuten

Locatie in Nijmegen

Fysiotherapie Hazenkamp

Vossenlaan 88
6531 SP Nijmegen

T: 024 – 356 09 54
M: 06 – 17 85 68 76

W: www.fysiotherapiehazenkamp.nl
E: fysiotherapie@fysiotherapiehazenkamp.nl

Contact opnemen