Heeft u de vierdaagse gelopen, en heeft u goed getraind van te voren of heeft u helemaal niet getraind? Een wandelblessure na de vierdaagse komt dan snel om de hoek kijken. Hopelijk heeft u geen klachten gekregen aan uw voeten, pijnlijke knieën / heupen of last van uw rug! Heeft u dit wel? Dan is het verstandig om na de vierdaagse naar een fysiotherapeut te gaan. Als u eenmaal loopklachten hebt dan komt u daar zonder begeleiding waarschijnlijk moeilijk van af. Het kan namelijk zo zijn dat u door de pijn van bijvoorbeeld uw blaren een ander looppatroon hebt gekregen waardoor u een verkeerde belasting van uw enkel-/ knie- of heup gewricht hebt en daardoor klachten hebt ontwikkeld. Of het kan dat uw scheen of kuit spieren overbelast zijn geraakt, waardoor u een brandende pijn krijgt wanneer u weer een klein stukje loopt.
Bent u een echte wandelaar?
Dan ben je misschien (onbewust) bekend met deze wandelblessures:
- Achillespeesblessure
- Hielspoor
- Knieblessure
- Shinsplints
- Stressfractuur
- Spierpijn
- Heupklachten
De Vierdaagse van Nijmegen lopen en / of uitlopen is een hele prestatie. Is het u gelukt ondanks veel pijn? En vindt u het zo leuk dat u volgend jaar weer wil meelopen alleen dan zonder al te veel klachten? Dan is het verstandig om goede begeleiding te krijgen bij het trainen. Wij kunnen met u mee kijken hoe uw loophouding is, om zo wandelblessures te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. En genezen kan soms veel langer duren dan dat een actieveling zoals u er geduld voor heeft.
Het is belangrijk dat u naast wandelen en een goede wandeltechniek, ook andere sporten beoefent om wandelblessures te voorkomen.
Belangrijke punten om een wandelblessure te voorkomen zijn:
- Probeer vooral bij langere afstanden lopen, af te wisselen met krachttraining, dit kan onder begeleiding, wij kunnen u helpen met een trainingschema.
- Zorg dat uw spieren op lengte zijn door middel van rekoefeningen
- Benieuwd of uw schoenen goed zijn? of heeft u net nieuwe gekocht en weet u niet zeker of dit de juiste zijn? Neem ze mee, wij kijken met u mee of dit uw paar is.
- Sportmassage! Dit zorgt voor een betere doorbloeding. Het is natuurlijk het beste om dit door iemand te laten doen, maar dit kan in lichte mate zelf.
- Let op waar u loopt, schuin aflopende weg naar links of rechts / harde geasfalteerde wegen zijn extra belastend.
Liever persoonlijk advies? Bel ons eens voor een adviesgesprek op 024-8330022.
Zoekt u een Fysiotherapeut in Nijmegen die u kan helpen met uw wandelblessure? Of heeft u vragen over een (mogelijke) blessure en wilt u zo snel mogelijk weer aan het wandelen gaan in en om het prachtige Nijmegen? Neem dan gerust contact met ons op. Na een passend intake gesprek kijken wij samen met u hoe we de blessure kunnen behandelen.