Tapen bij hooikoorts

Medical Taping bij hooikoorts  kan een effectieve manier zijn van het behandelen van hooikoortsklachten. Deze behandeling van hooikoortsklachten wordt steeds meer toegepast en geeft goede resultaten. De effecten kunnen zelfs zodanig zijn dat mensen klachtenvrij het hooikoorts seizoen doorkomen.

Wat is Medical Taping

Medical taping is een methode waarbij gebruik gemaakt wordt van elastische tape. Deze methode is ontstaan in de jaren 70. Tijdens het toepassen van de tape technieken bleek al snel de veelzijdigheid van de elastische tape en daarmee de brede inzetbaarheid bij verschillende type klachten. Inmiddels wordt de tape methode wereldwijd toegepast in onder andere de gezondheidszorg en de sport. De tape ondersteunt de spierfunctie, beïnvloed de bloedsomloop en het zenuwstelsel.  Het ondersteunt hiermee het lichaamseigen genezingsproces. Doordat de tape elastisch is levert het geen beperkingen op in het bewegen. Doordat de tape nat mag worden kan deze ook goed gedurende een week tot 10 dagen blijven zitten en zijn werkende effect hebben.

Tapen bij hooikoorts

hooikoorts-poster-fysiotape

Door de hiervoor beschreven eigenschappen leent Medical Taping zich zeer goed voor behandeling van hooikoortsklachten. Door de specifieke toepassing van de tape heeft deze door de beïnvloeding van het zenuwstelsel en de segmentale relaties, invloed op de longen, longvliezen (pleura) en de longblaasjes (bronchieën). Het voordeel van de tape is dat deze enkele dagen kan blijven zitten, waardoor er een continue werking vanuit gaat. Na 1 behandeling is er al sprake van een kortere tot langere nawerking (enkele weken). Indien nodig kan deze techniek herhaald worden (bijv. bij chronische klachten). Ook zou deze techniek toegepast kunnen worden bij COPD klachten.

Tapen bij Fysiotherapie Hazenkamp

Bij Fysiotherapie Hazenkamp zijn wij opgeleid in en hebben wij ruime ervaring met het Medical Taping Concept. Wij kunnen u dan ook helpen bij hooikoorts klachten met de hiervoor beschreven behandeling. Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken dan kunt u contact met ons opnemen.

T: 024 – 8 33 00 22

Of per mail:

fysiotherapie@fysiotherapiehazenkamp.nl

Hooikoorts behandeling met tape
Getagd op: