Bent u een beginnende of juist fanatieke sporter? De sportfysiotherapeut helpt sporters op alle niveaus om blessures te voorkomen, ervan te herstellen en sportprestaties te verbeteren! Lees hieronder meer over wat de sportfysiotherapeut voor u kan betekenen en welke behandelingen er binnen het vakgebied sportfysiotherapie bestaan.

Wanneer gaat u naar de sportfysiotherapeut?

U meldt zich aan voor sportfysiotherapie wanneer u van uw blessure wil herstellen of blessures wil voorkomen. Ook kunt u naar de fysiotherapeut gaan om uw sportprestaties te verbeteren.

  • Herstellen van een (sport)blessure

Heeft u een blessures opgelopen tijdens het sporten of op een ander moment? De sportfysiotherapeut helpt u te herstellen van uw (sport)blessure, zodat u zo snel mogelijk weer kunt gaan sporten. Hierbij houdt hij/zij rekening met uw sportschema en soort sportactiviteiten, zodat u uw sport weer op een verantwoorde manier kunt oppakken.

Voor het herstellen van een blessure achterhaalt de sportfysiotherapeut als eerste hoe de klacht is ontstaan. Dit helpt in het kiezen van de juiste behandeling. Daarnaast kan de sportfysiotherapeut met deze informatie inzetten op behoud van conditie, kracht en lenigheid tijdens de blessureperiode.

  • Voorkomen van sportblessures (sportblessurepreventie)

Gaat u beginnen met sporten? Of heeft u het idee dat u uw sportoefening niet op de goede manier uitvoert? Of gaat u zich voorbereiden op een speciale sportactiviteit? In deze gevallen kan de sportfysiotherapeut u helpen om sportblessures te voorkomen. Aangezien deze fysiotherapeut gespecialiseerd is in sport kent hij de blessures die kunnen ontstaan wanneer u begint met sporten of meer dan gewoonlijk gaat sporten.

  • Verbeteren van sportprestaties

Bent u al een tijdje aan het sporten en wilt u uw prestaties verbeteren? Ook dan helpt de fysiotherapeut u om uw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Of u nu een fanatieke sporter of een incidentele sporter bent, met sportfysiotherapie kunt u uw conditie, kracht en lenigheid verbeteren. 

Fysiotherapie Hazenkamp in Nijmegen sportfysiotherapie sportfysiotherapeut

Behandelingen bij sportfysiotherapie

Onze fysiotherapeuten helpen u op verschillende manieren: met advies, door begeleiding te bieden of door samen te trainen.

1. Advisering
Fysiotherapeuten gespecialiseerd in sport geven u advies over uw trainingsprogramma, maar bijvoorbeeld ook over specifieke sportbewegingen. Aan de hand van uw wensen kan de sportfysiotherapeut ook een trainingsprogramma voor u opstellen.

2. Begeleiding
Naast adviseren zal een sportfysiotherapeut ook vaak bijbehorende begeleiding aanbieden. Hij blijft uw sportprestaties monitoren, zodat het trainingsprogramma aan de huidige omstandigheden kan worden aangepast.

3. Training
Uw behandeling kan ook bestaan uit oefeningen, met en zonder apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan oefeningen voor mobilisatie en sporttechnieken. Vaak is de training een combinatie van oefeningen bij de sportfysiotherapeut en oefeningen thuis.

Tot slot doet de sportfysiotherapeut aan taping ter herstel en preventie van blessures.

Neem contact met ons op voor een meer informatie over onze behandelingen of een afspraak bij onze sportfysiotherapeuten. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 024-8330022 of via de mail op fysiotherapie@fysiotherapiehazenkamp.nl.

 

 

Wat doet de sportfysiotherapeut?