Medical tape kan oplossing bieden bij hooikoorts

Medical Tape ook wel CureTape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit een eerste inventarisatie dat 84% flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die Cure Tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel.

Vorig jaar hebben we ook bij Fysiotherapie Hazenkamp in Nijmegen deze tape techniek toegepast bij mensen die zich aanmeldde met hooikoortsklachten. Ook hier hadden de deelnemers goede resultaten zoals vermindering van jeukend gevoel in de keel, waterige en branderige ogen en een loopneus.

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken? 

Het uitgangspunt van de elastische tape methode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatie gebied bijhorende weefselstructuren van ruggemerg segmenten. De tape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert de huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen. 

Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De reflexzones van de longen liggen met name op de middenrug. De behandeling met tape bestaat uit ondersteuning door een rugtape die wordt aangebracht op dit gebied. Een verklaring van verminderende klachten  kan worden gezocht in de kalmerende werking van het allergisch reactiemechanisme. Het systeem komt tot rust.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na de eerste keer tape is er al een positief effect merkbaar, maar door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen kunnen klachten nog sterker afnemen. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape (indien nodig) aan te brengen. Met deze tape kunt u gewoon douchen en zult amper merken dat hij op uw rug is aangebracht.medical tape / hooikoorts tape / cure tape

Conclusies uit onderzoek van 2016

Belangrijkste uitkomsten uit de pilot van fysiotape waaraan 139 hooikoortspatienten meededen:

  • bij 84% van de deelnemers was er sprake van vermindering van klachten
  • bij 8 van de 9 symptomen gaven deelnemers aan dat de klachten al na 1 behandeling beduidend afgenomen waren
  • na de tweede tape sessie werd tevens een significant verschil van alle symptomen waargenomen

Uw behandeling bij Fysiotherapie Hazenkamp in Nijmegen

Bij Fysiotherapie Hazenkamp in Nijmegen kunt u terecht voor de behandeling tegen hooikoortsklachten met Medical Tape. U kunt met ons een afspraak maken via de mail of u kunt ons telefonisch bereiken. Vergoeding zal plaats vinden via de aanvullende verzekering. U hoeft geen extra kosten te betalen voor de tape. Deze hebben wij in huis.

Heeft u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie in uw pakket zitten dan zult u van ons een rekening ontvangen. Dit zal de prijs zijn van een zitting fysiotherapie welke te vinden is op onze site.  

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u deze gerust stellen. Kom langs op de praktijk in Nijmegen, of bel of mail ons. 

Contact 

Fysiotherapie Hazenkamp
Vossenlaan 88
6531 SP Nijmegen
T: 024- 833 00 22
E: Fysiotherapie@fysiotherapiehazenkamp.nl

Medical tape bij hooikoortsklachten
Getagd op: