U heeft er vast wel eens over gehoord: dry needling bij de fysiotherapeut. Maar wat is dry needling precies en hoe werkt het? We leggen het u uit aan de hand van 6 feiten!

Dry Needling Nijmegen dry needling bij de fysiotherapeut

 1. Dry needling heeft als doel het laten verdwijnen van de vervelende pijn in uw spieren.
 2. Bij een dry needling-behandeling prikt de fysiotherapeut knopen in uw spieren aan met kleine naaldjes. Uw spieren ontspannen door het prikje van de naald zeer snel en voor een lange periode. De pijn die u ervaart in uw spieren verdwijnt door deze ontspanning.
 3. De knopen in uw spieren worden ook wel triggerpoints genoemd. Dit zijn verdikkingen in de spier die erg drukgevoelig zijn en die pijn naar het omliggende lichaamsgebied uitstralen.
 4. Triggerpoints ontstaan onder andere door
 • Overbelasting (bijvoorbeeld door plots veel sporten)
 • Onderbelasting (bijvoorbeeld door het dragen van gips)
 • Eenzelfde houding voor langere tijd (bijvoorbeeld door de zithouding achter de computer op het werk)
 • Eenzelfde beweging voor langere tijd (bijvoorbeeld door de lopendebandwerk)
 • Stress of depressie
 • Ongeval
 1. U voelt het (bijna) niet wanneer de fysiotherapeut de dry needling-naaldjes inbrengt. Wat u wel voelt, is het prikje op het triggerpoint in uw spieren. Bij het raken van het triggerpoint zal uw spier namelijk eerst aanspannen en kunt u het gevoel van kramp krijgen. Vrijwel direct daarna ontspant uw spier.
 2. Dry needling is dry oftewel droog omdat er geen vloeistof door de naaldjes gaat, wat bij de naalden van de dokter wel het geval is. De dry needling-naaldjes zijn namelijk niet hol, terwijl die van dokter wel hol zijn.

Dry needling bij de fysiotherapeut van Fysiotherapie Hazenkamp

Wilt u meer informatie over dry needling bij de fysiotherapeut of wilt u meteen een dry needling-behandeling? Inge Nooijen, Stefan van Boxtel en Mick de Wit van Fysiotherapie Hazenkamp helpen u graag! Neem contact met ze op via e-mailadres fysiotherapie@fysiotherapiehazenkamp.nl of via telefoonnummer 024-8330022.

Zes feiten over dry needling bij de fysiotherapeut