Hoe weet je wat het verschil is tussen verkoudheid, hooikoorts of Corona? Dit is heel erg lastig. Hoewel we wel vrij zeker zijn dat een groot gedeelte van de symptomen van hooikoorts wel te tackelen zijn en je dit zelf kan testen. 

Verkoudheid of Corona

Het is nauwelijks te controleren of je nu een verkoudheid hebt of Corona. Er zijn te weinig onderzoeken om te ontdekken of je Corona hebt of niet. Dit is ontzettend vervelend, maar probeer het naast je neer te leggen. Huisartsen en ziekenhuizen proberen alles te doen om iedereen zo veel mogelijk te helpen. Bewaar je rust, blijf thuis, eet gezond! (veel vitamine C & D) ga met regelmaat in je eigen tuin of op het balkon in de zon zitten (met sunscreen) en zorg zo dat je jezelf snel weer fit voelt. 

Hooikoorts

Nu wel allemaal thuis werken en de sportscholen dicht zijn, besluiten veel mensen om buiten sporten op te pakken. Je kan bijvoorbeeld, mits je voldoende afstand van elkaar houdt, gaan wandelen of fietsen. Sommige van ons zijn het niet gewend om zo veel buiten te zijn, de kans is daarom ook groter dat je eerder last hebt van hooikoorts als je een tijdje buiten bent geweest in een groene of bosrijke omgeving.

Heb je last van rode ogen, voel je je huid rondom je ogen branden maar heb je verder geen koorts? Probeer dan eerst een hooikoorts tabletje. Het hooikoorts seizoen is namelijk al begonnen. Als je na een paar uur voelt dat de klachten zakken en het niezen en hoesten houdt voor het grootste gedeelte op, dan heb je dus last van hooikoorts. 

Ben je er al van op de hoogte dat je hooikoorts hebt en wil je voorkomen dat je klachten krijgt? (Het RIVM heeft namelijk aangegeven als je klachten hebt zoals hoesten, niezen, verkoudheid dat je binnen moet blijven.) overweeg dan Medical tape voor hooikoorts. Als je dus nog nergens last van hebt, maar je weet dat het seizoen er voor jou aan zit te komen bel ons dan even om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Belangrijkste uitkomsten uit de pilot van fysiotape waaraan 139 hooikoortspatienten meededen:

  • bij 84% van de deelnemers was er sprake van vermindering van klachten
  • bij 8 van de 9 symptomen gaven deelnemers aan dat de klachten al na 1 behandeling beduidend afgenomen waren
  • na de tweede tape sessie werd tevens een significant verschil van alle symptomen waargenomen
Corona of hooikoorts?
Getagd op: