Heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten of wilt u juist blessures tijdens het sporten voorkomen? Wenst u uw sportprestaties te verbeteren? Dan bent u bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres!

In dit artikel beantwoorden wij vanuit onze expertise vijf vragen over sportfysiotherapie. Zo weet u zeker dat u de juiste behandeling kiest.

fysiotherapie bij kanker sportfysiotherapie

1. Wie kan terecht bij de sportfysiotherapeut?

Sportfysiotherapie is er voor iedereen die moeilijkheden ondervinden door het sporten of gedurende het sporten. Onze sportfysiotherapeuten ontvangen recreatieve én professionele sporters.

2. Welke klachten pakt sportfysiotherapie aan?

Vaak hebben de sporters bij ons sportfysiotherapeuten de volgende klachten en vragen:

  • Blessure opgelopen tijdens het sporten
  • Blessure opgelopen bij andere bezigheid, en daardoor niet meer kunnen sporten
  • Sportblessures willen voorkomen
  • Sportprestaties willen verbeteren

3. Hoe ziet het behandelplan eruit?

We starten altijd met een intake, waarbij we uw blessure bespreken en een lichamelijk onderzoek doen. Onze sportfysiotherapeuten zullen goed doorvragen naar uw sporttrainingen en sportdoelen. Aangezien ze specifieke kennis en ervaring hebben met fysiotherapie voor sporters, kunnen zij het behandelplan op uw sportsituatie aanpassen.

Het behandelplan is dus op u persoonlijk afgestemd, maar bevat wel altijd een advies en oefenschema. Dit schema bestaat uit oefeningen voor kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie of snelheid. Afhankelijk van uw vraag kunnen we nog andere behandelingen toevoegen, zoals manuele therapie of massages.

Oefening Blessuregevoelige buitensporten Jumpers knee evenwichtsoefeningen

4. Waarom naar de sportfysiotherapeut en niet naar de ‘gewone’ fysiotherapeut?

Zoals u in het vorige antwoord heeft gelezen, bezit de sportfysiotherapeut specifieke kennis en ervaring met sportblessures en sporters. De sportfysiotherapeut heeft dezelfde algemene opleiding (vier jaar) als de gewone fysiotherapeut gehad, maar heeft zich daarna nog gespecialiseerd in sportgerelateerde blessures.

Onze sportfysiotherapeuten houden rekening met uw geplande trainingen en sportdoelen. U zit natuurlijk in een andere situatie dan mensen die niet sporten en blessures beter kunnen laten rusten. Wij verwerken onze oefeningen dan ook in uw trainingsschema en adviseren over het aanpassen van uw schema indien nodig.

5. Krijg ik sportfysiotherapie vergoed?

Sportfysiotherapie zit voor iedereen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Bent u ouder dan 18 jaar, dan heeft u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig om in aanmerking te komen voor de vergoeding. Wij hebben met bijna alle zorgverzekeraars een contract.

Fysiotherapie Hazenkamp in Nijmegen

Heeft u nog andere vragen over sportfysiotherapie of wenst u kennis te maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Vijf vragen en antwoorden over sportfysiotherapie